ב-Tannoy מנערים את האבק מהישגי העבר. סדרת ה-Gold חוזרת לשוק בגרסה מעודכנת המשמרת מסורת בת תשעים שנה ומנגישה את חווית סדרות הפרימיום של Tannoy לקהלים חדשים המחפשים איכות ודיוק, אך לא יכלו בעבר להרשות לעצמם את תג המחיר.
החדשנות של Tannoy
למוניטורים של Tannoy אופי צליל ייחודי מאוד שניתן לזהות בבירור בכל אחת מסדרות הרמקולים שלהם. מדובר בחברה בריטית עם היסטוריה של מעל 90 שנה ועל אף התרחבותה עם מפעלים במזרח הרחוק, מחלקת המחקר והפיתוח שלה יושבת באנגליה עד עצם היום הזה. בישראל, החברה ידועה ומוערכת על ידי אנשי מקצוע בתעשייה וצברה פופולריות גם באולפנים ביתיים בזכות סדרת Reveal הותיקה.
בסוף שנות ה-60' ברוב אולפני הקלטה והשידור בלונדון, סדרת ה-Red שלהם הציגה לשוק ההתפתחויות טכנולוגיות חסרות תקדים לתקופה וצברה כת מעריצים שנשארה אדוקה עד עצם היום הזה. ב-1967, הכריזה Tannoy על סדרת ה-Gold, שזכתה למעמד דומה. כיאה לחברה, גם הפעם כללה הסדרה מספר פיתוחים שהציבו סטנדרטים חדשים בשוק ה-Nearfield ואף זכו לחיקויים בקרב כמה מהמתחרות.
על אף העשורים שחלפו מאז, נדיר במיוחד למצוא מוניטורים מסדרת ה-Gold המקורית באתרי מכירות יד שנייה. לא בגלל היקף ייצור מוגבל אלא פשוט כי היא עדיין משרתת נאמנה אולפנים עד ימינו. אם תשוטטו קצת בבלוגים ופורומים מקצועיים ברחבי הרשת, קל מאוד לקבל את הרושם ש-Tannoy Gold המקוריים הם בחירה של רבים מאנשי המיקס והמאסטרינג המקצוענים כמו גם אמנים מפורסמים דוגמת שריל קרואו המשתמשים בדגם באולפן הביתי שלהם.
על סדרת Gold
ההתפתחויות הטכנולוגיות בתחום ההגברה נתנו השראה לצוות הפיתוח של Tannoy להתאים את הסדרה הפופורית לצרכי האולפן של ימינו. עם גדלים שיתאימו גם למפיקים, טכנאים ויוצרים באולפנים ביתיים וקטנים יותר, החברה שמה לה למטרה לתמחר את הדגמים החדשים במחירים נוחים מבלי לפגוע באיכות והסטנדרטים של הסדרה המקורית.
אחד הפיתוחים המקוריים הבולטים בדגמים החדשים הוא תצורת האלמנטים, הנשענת על קונספט הייחודי לדגמי החברה: Dual Concentric, על פיו שתי מימברנות (אחת עבור תדרים גבוהים ואחת עבור תדרים נמוכים) ממוקמות אחת על גבי השניה ומקבלות את הסיגנל באותו הזמן כך שהצליל עצמו על כל תדריו ועוצמתו יוצא מכיוון אחד. כך מופחת מאד הסיכוי לבעיות פאזה ושאר מרעין בישין.
בזירת התדרים הגבוהים מציגה Tannoy טוויטר טיטניום בעל עיצוב הנדסי ייחודי הנקרא Tulip waveguide שיוצר תמונת סטריאו מדוייקת ועשירה בפרטים. תמונת הסטריאו הייחודית הזו מאפשרת להרחיב את אזור ה-Sweet Spot בין המוניטורים בחלל העבודה ובשילוב עם האופי ההדוק וחסר הרחמים שאופייני למוניטורים של Tannoy – תכונה זו מתרגמת בקלות לתוצאות טובות יותר בפחות זמן.
כאחד הדגשים של סדרת ה-Tannoy Gold, החברה מכוונת להביא מהידע והניסיון הרחבים שלהם גם לאולפנים ביתיים קטנים יותר שלא בהכרח עברו טיפול אקוסטי מקצועי. תעלת הסאב (Port) ממוקמת בקדמת הרמקול כך שלא יווצרו עיוותים משמעותיים בהצבה קרוב לקירות וקל יותר למקם את פינת העבודה לפי אילוצי החלל. בכדי לכייל את המוניטור לחדר ניתן לכוון, בנוסף לרמת הכניסה (Input Trim), גם שני בקרים לשליטה נפרדת על עוצמות התדרים הנמוכים ותחום הגבוהים.
נקודה נוספת שעשויה לסקרן את מי שמעוניין להאזין למוזיקה באיכות גבוהה היא המקום המכובד שזכתה לו סדרת ה-Gold המקורית בקרב אודיופילים חובבי צליל וינטאג' קלאסי. הסדרה החדשה גם היא תאפשר ליהנות מהמוזיקה בקלות ונוחות עם חיבורים אנלוגיים לנגנים שונים.
לסיכום, האם Tannoy שוב תייצר רעידת אדמה בעולם הציוד האולפני כמו שעשתה עם דגמי ה-Reveal וה-A8? מהצצה במפרט, ובהתחשב בסטנדרטים הגבוהים של Tannoy בכל הקשור לאיכות מוצר, אנחנו מהמרים שכן. גם אם אתם לא בחיפושים כרגע אחרי מוניטור חדש, סדרה זו בהחלט שווה בדיקה.